De kracht van God!

Vandaag was het weer een bijzondere dag, een dag vol met nieuwe emoties, maar ook met heel veel liefde en warmte. Het ging vandaag ook allemaal een beetje anders dan dat het de andere dagen ging. We hebben ons vandaag opgesplitst in twee groepen. De ene groep ging vanmorgen naar de kerk van dominee Kutani waar we een dienst mochten bijwonen in het Afrikaans. Nienke mocht in deze dienst het kindermoment doen, en leerde de kinderen het lied lees je Bijbel bid elke dag. Dit sloot heel mooi aan op de preek die er gehouden werd met als thema volhardend bidden. De andere groep mocht met dominee Hastings mee naar een dienst met een diploma uitreiking. Deze diploma uitreiking was bedoeld voor de studenten die hun Veritas training hadden gevolgd, zodat ze beter de Bijbel kunnen begrijpen en deze ook uit kunnen leggen en kunnen toepassen in hun leven.

Vanmiddag is een deel van de groep ook naar de Veritas training geweest van de Michiru CCAP en ook dit was heel bijzonder geweest. Deze training is bedoeld voor arm en rijk en dit maakt het dus ook zo bijzonder, zelfs de mensen die niets hebben, kunnen en mogen een discipel van Jezus Christus zijn en kunnen dit met deze Bijbeltraining ook uitdragen binnen hun eigen gemeentes.

Om kwart voor 5 vertrok de bus voor wie wilde naar een zang dienst van st. Michaels. We werden weer met open armen ontvangen. Het was een wisselzang tussen de mensen hier en wij als Hollanders. Ook mochten we met elkaar zingen tot Zijn eer.

We mochten weer onze maaltijd nuttigen in het hotel en morgen is weer een nieuwe dag met zegeningen van boven.

Het was maandag weer een geweldige dag, eerst een lange auto rit met soms hobbelige stukken. Om soms naar van te worden. Aangekomen bij het wildpark Liwonde in Kutchire Lodge werden de boomhutten verdeeld. Om 3 uur gingen we met twee jeeps naar de brede shire rivier. Om daar met houten bootjes verschillende dieren te spotten en dat hebben we gedaan. Maar we zagen ook het schrijnende beeld van veel armoede en honger. Dit riep bij ons het gevoel op van geen zin meer in een mooi boottochtje te hebben, terwijl zij niets hebben. Maar eenmaal onderweg genoten we toch wel erg van de safari en hebben we veel mooie dieren kunnen zien o.a. olifanten, nijlpaarden, krokodillen en veel andere dieren.

Na twee uur varen en veel zien, was het weer tijd om terug te gaan! Bij terugkomst kregen we weer het schijnende beeld van armoede. Alles wat eetbaar was, hebben we maar aan de kinderen gegeven en wat zagen we blije gezichten. Weer in de jeeps terug naar de lodge stond voor ons een heerlijke diner klaar! Iedereen ging vroeg naar de hutten want het was de ochtend erna weer erg vroeg dag.

Reisverslag 24 en 25 september
Geschreven door Jannie Bogerd