Op safari en even een rustmoment

Ook vandaag was het weer een bijzondere dag. Vanmorgen vroeg, en dan bedoelen we ook écht vroeg, zijn we opgestaan om op jeepsafari te gaan. En wat was dat het waard, ook hier weer veel wilde dieren gezien zoals waterbuffels en ook prachtige leeuwen. Uiteraard hebben we ook nog veel andere dieren mogen zien zoals apen, herten en heel veel bijzondere (roof)vogels.

Daarna via een kort autoritje op weg naar een evangelisatieprogramma van de kerk onder een bevolkingsgroep die voor een groot deel uit moslims bestaat. Dat was een waardevol moment. We hebben hier de vrouwen mogen ontmoeten die zich bekeerd hebben tot het christelijk geloof. Ondanks al hun moeilijkheden en hun eenzame geloof blijven ze standvastig in hun christelijk geloof; ze geloven dat Jezus Christus hun Verlosser is. Hier hebben we ook Fatima mogen ontmoeten, de vrouw die we allemaal herkennen van het filmpje van de GZB-dag met haar bijzondere getuigenis en haar verlangen om dicht bij God te blijven en meer mensen over Hem te mogen vertellen. We hebben bij haar thuis haar familie mogen ontmoeten en wonder boven wonder ook haar nicht mogen zien, die verstoten is uit haar moslimfamilie en waar Fatima voor zorgt.

Na al deze waardevolle ontmoetingen reden we richting een mooie plek om te slapen. En dat hebben we dan ook meer als gedaan. Want vandaag hadden we voor het eerst tijdens deze reis een rustige dag. Heerlijk even uitslapen en tijd voor onszelf, kunnen kiezen wat we wilden doen en genieten van de zon en het meer van Malawi, de mooie schepping die God zo goed heeft gemaakt.

Een aantal mensen zijn vanmorgen nog even bij de basisschool wezen kijken die opgericht is door dominee L. Schaafsma. En wat vonden de kinderen dit leuk en wij uiteraard ook. We hebben liedjes kunnen zingen en we hebben ze zelfs het lied ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ in het Engels aan mogen leren. Ook hebben we in de avond nog een boottocht mogen maken over Lake Malawi met een mooie zonsondergang. Een prachtige dag!

Reisverslag 26 en 27 september
Geschreven door Riet Dirksen