• Frankrijk

    Focus-Experience Frankrijk
    GZB en IZB organiseren samen deze Focus-Experience

    Datum: 13-18 oktober 2023 | jongeren 18-25 jaar | * € 675,-

Met ongeveer 10 jongeren tussen 18 en 25 jaar gaan we van 13-18 oktober naar Zuid-Frankrijk.

GZB en IZB organiseren samen deze Focus-Experience. En jij krijgt de kans om mee te gaan!

Het belooft een mooie reis te worden met veel plezier, verdieping, ontmoeting en nieuwe ervaringen. Met andere (jonge) christenen uit Nederland en Frankrijk gaan we ontdekken hoe we op Jezus Christus gericht kunnen leven en hoe we missionair kerk kunnen zijn.

In het Focustraject willen we ons geloof verbinden met het leven van elke dag: onze buurt, onze vrienden, onze school/studie of ons werk. We stimuleren elkaar om hierover actief na te denken, maar kijken daarbij ook over de grens. Hoe leven andere christenen met God? En wat kunnen wij van hen leren voor onze eigen context? Hoe ziet ‘zending’ eruit in de praktijk? En hoe kunnen wij daarin meedoen?

Andere jongeren ontmoeten en met andere ogen kijken

Samen met jongeren uit andere Focus-gemeenten ga je op verkenning in Zuid-Frankrijk. Je ontdekt niet alleen het mooie landschap en de pittoreske natuurstenen dorpjes in de late nazomer. Je ziet ook wat het is om een levende kerk te zijn in een kleine minderheid. Je ontdekt wat christen-zijn voor anderen betekent.

Je leven en geloof delen

GZB-zendingswerkers ds. Geert en Florien Lustig, en de christenen met wie zij werken, laten zien hoe zij leven, hoe zij Jezus volgen, hoe zij zoeken naar manieren om te geloven op hun plek. Ze zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Je bezoekt hun gemeenten en samen ga je in gesprek rond een open Bijbel.

Ervaren hoe je als kerk betekenis kunt hebben

De kerk in Zuid-Frankrijk is, vergeleken met veel gemeenten in Nederland, klein en kwetsbaar. Toch ontwikkelen gemeenten van de UNEPREF (protestants kerkgenootschap in Frankrijk) allerlei initiatieven om op nieuwe manieren het leven en geloven met hun omgeving te delen. Geert en Florien zetten zich daarvoor in. We gaan hun werkplekken bezoeken, doen mee en horen verhalen over wat dat doet met mensen. Met elkaar bedenken we wat we hier in Nederland van hen kunnen leren.

Samen met je gemeente op zoek naar inspiratie

Deze reis naar Frankrijk is niet alleen een experience voor jou, maar ook voor je gemeente. Voor, tijdens en na de reis worden zij betrokken. Met de andere deelnemers denk je na over wat jullie ervaringen betekenen voor de Nederlandse context. Wat kunnen jullie leren van de Franse gemeenten die jij hebt bezocht? Je krijgt van tevoren een vraag mee uit de gemeente, die je achteraf beantwoordt vanuit de ervaringen die je hebt opgedaan.

Praktische informatie

De reis vindt plaats van 13-18 oktober 2023. We vertrekken samen op vrijdagochtend en rijden met auto’s naar Zuid-Frankrijk. Op woensdagavond zijn we weer terug. Voorafgaand aan de reis wordt er een voorbereidingsavond gepland, en achteraf is er een reünie. We zijn op zoek naar 10 jongeren van 18 tot 25 jaar die samen op zoek willen gaan naar inspiratie voor geloven in deze tijd en die zin hebben om die inspiratie te delen met hun gemeente.

*De richtprijs van de reis is 675 euro (incl. reiskosten, reisverzekering, accommodatie en maaltijden). Omdat je de reis niet alleen voor jezelf maakt, betaal je zelf € 225,- en nodig je de gemeente uit om in het restant te voorzien.

Heb je interesse, neem voor 24 juni contact op via [email protected] onder vermelding van je gemeente.

Let op: uit elke Focus-gemeente kunnen maximaal 2 jongeren meedoen aan deze unieke Experience.